Analýza zadávání, hodnocení a výběru podlimitních veřejných zakázek (případ ČR) - Bambula, Dominik (2014)
Tato práce se zaměřuje na veřejné zakázky a vliv různých parametrů zadávacího řízení na míru konkurence a efektivnost. Ústředním předmětem práce je potvrzení pozitivního vlivu konkurence a otevřenosti řízení na výslednou cenu veřejných zakázek. Tento předpoklad byl potvrzen regresní analýzou na dostatečně reprezentativním vzorku podlimitních veřejných zakázek zadaných v první polovině roku 2013 v České republice. V závěru práce jsou definovány určité slabiny systému zadávání veřejných zakázek a jsou nabídnuta doporučení pro zlepšení současného stavu.