Důkazní prostředky převodních cen - Žilka, Ivo (2014)
Práce se zabývá povinností tvorby dokumentace k převodním cenám jakožto hlavního důkazního prostředku nastavení převodních cen a snaží se analyzovat z tohoto pohledu celou problematiku převodních cen ve vztahu k důkazní povinnosti poplatníka. Dále se práce zaměřuje na nalezení alternativních důkazních prostředků, které lze vytvořit při nižší zátěži subjektů a které poskytnou stejnou důkazní jistotu. Za účelem podchycení celé problematiky převodních cen a povinností v oblasti dokazování je první část práce věnována analýze zákonných povinností, dokazování skutečností uvedených v daňovém přiznání poplatníka a doporučením v oblasti dokazování ve věci nastavení převodních cen. Druhá část je věnována konstrukci alternativního důkazního prostředku na základě poznatků o minimálním rozsahu popsaném v první části, a to ve snaze minimalizovat zátěž poplatníka. Dále práce popisuje konstrukci tohoto prostředku za pomoci existujících informací získaných z interních zdrojů společnosti, popřípadě definování vnitřních systémů tak, aby tyto informace byly generovány v rámci běžné činnosti společnosti a nepřinášely žádné nebo minimální dodatečné břemeno.