Porovnání české legislativy s mezinárodními standardy účetního výkaznictví v oblasti zásob - Polakovičová, Jana (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá účtováním zásob. Hlavním cílem práce je rozebrat problematiku definice zásob, jejich způsoby evidence a možnosti oceňování, nejprve z pohledu českých účetních předpisů a poté podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Výsledkem je porovnání těchto dvou účetních systémů a zjištění, zda mezi nimi v různých oblastech zásob dochází k rozdílům či nikoliv. V závěru práce je poukázáno na nejvýznamnější rozdíly. Pro lepší pochopení textu jsou v práci uvedeny schémata účtování některých typů transakcí a jsou zde také řešeny vzorové příklady.