Porovnání české legislativy s mezinárodními standardy účetního výkaznictví v oblasti zásob - Polakovičová, Jana; Miková, Tereza; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá účtováním zásob. Hlavním cílem práce je rozebrat problematiku definice zásob, jejich způsoby evidence a možnosti oceňování, nejprve z pohledu českých účetních předpisů a poté podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Výsledkem je porovnání těchto dvou účetních systémů a zjištění, zda mezi nimi v různých oblastech zásob dochází k rozdílům či nikoliv. V závěru práce je poukázáno na nejvýznamnější rozdíly. Pro lepší pochopení textu jsou v práci uvedeny schémata účtování některých typů transakcí a jsou zde také řešeny vzorové příklady.
Vedoucí práce: Tereza Miková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses