Finanční analýza vybraného subjektu na bázi účetních výkazů - Buchar, Jiří (2014)
Cílem této práce je provést finanční analýzu společnosti AZ SANACE a.s. na základě jejích dostupných výkazů, dle kterých lze zhodnotit celkovou finanční situaci v letech 2008 až 2012. Hodnocení je provedeno v kontextu hospodářské krize. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část přibližuje pojem finanční analýza a popisuje její nástroje, které jsou aplikovány v praktické části. Praktická část hodnotí firmu na základě vertikální a horizontální analýzy, analýzy poměrových ukazatelů, analýzy čistého pracovního kapitálu a bankrotních modelů. Součástí praktické části je také porovnání s hodnotami z odvětví, které je provedeno u analýzy poměrových ukazatelů a spider grafu. Na základě praktické části jsou v závěru shrnuty veškeré získané poznatky, ze kterých je vyvozena celková finanční situace a další vývoj firmy.