Regionální analýza nezaměstnanosti v ČR z pohledu kohezní politiky - Kostrba, Ondřej; Wokoun, René, 1953-; Krejčová, Nikola, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem diplomové práce je regionální analýza nezaměstnanosti v České republice a posouzení dopadů kohezní politiky Evropské unie na nezaměstnanost na úrovni jednotlivých regionů soudržnosti České republiky. Teoretická část zahrnuje základní popis kohezní politiky ve třech programových obdobích a pojmy týkající se nezaměstnanosti. Praktická část je zaměřena na regionální analýzu nezaměstnanosti a jednotlivých disparit mezi regiony. Zkoumány jsou regiony z hlediska vybraných ukazatelů nezaměstnanosti, vybraných ekonomických ukazatelů a ukazatelů týkajících se kohezní politiky. Závěr práce přináší shrnutí a vyhodnocení ukazatelů týkajících se nezaměstnanosti a kohezní politiky.
Vedoucí práce: René Wokoun
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses