Zdroje financování investic krajů - Nardelliová, Klára; Sedmihradská, Lucie; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá zdroji financování krajských investic. Financovat investice vlastními zdroji je pro kraje velmi obtížné ne-li nemožné. Po vstupu do Evropské unie získaly kraje možnost spolufinancovat investice pomocí evropských dotací. Jaký je význam těchto dotací pro financování krajských investic, se pokouší objasnit tato práce. Primárním cílem práce je zjistit podíl evropských dotací na krajských investicích. Dále se práce zaměřuje na nalezení společných rysů těchto investic a dotací. Z výsledků analýzy vyplývá, že podíl evropských dotací na kapitálových výdajích se v jednotlivých krajích značně liší. Výše podílu se pohybuje mezi 23 -- 99%. Evropské dotace jsou využívány především u velkých investic, a to zejména u investic do dopravní infrastruktury. Kraje zpravidla využívají dotace pouze z regionálních operačních programů. Závěry této práce mohou být využity při tvorbě cílů regionální politiky EU.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses