Leadership jako nástroj vnější motivace zaměstnanců v MSP - Křivánek, Petr (2014)
Cílem bakalářské práce je analyzovat úroveň leadershipu na úrovni managementu a jeho vliv na motivaci zaměstnanců v podniku Happy Sport. V teoretické části jsou popsány základní pojmy z oblasti leadershipu a motivace, leadership modely, styly vedení a motivační systémy. V praktické časti, jsou pomocí dotazníkového šetření, rozhovorů a pozorování porovnány představy vedoucích pracovníků a zaměstnanců o motivaci a leadershipu a jejich realizace. Výsledky šetření jsou podkladem pro vytvoření návrhů, které by měli vést ke zvýšení motivace zaměstnanců a pomoci řídícím pracovníckům, aby se stali opravdovými leadery.