Volební chování Čechů Případová studie volebního chování českých voličů od roku 2000 - Kopáčová, Natálie (2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na definování sociálních, ekonomických a politologických faktorů, ovlivňujících volební chování a specifikaci jejich významnosti z pohledu voliče. Cílem práce je analýza faktorů volebního chování voličů od roku 2000 v České republice a také téma volební neúčasti a důvody, které ji zapříčiňují. První dvě části bakalářské práce se zabývají vědeckými teoriemi a poznatky o faktorech, majících vliv na chování voličů a volební účast. Třetí část práce je ryze praktická, neboť analyzuje vlivy, působící na volební chování českých voličů.