Vývoj daňového zatížení v zemích EU se zaměřením na zdanění práce - Neumannová, Petra; Tepperová, Jana; Peroutka, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou daňového zatížení se zaměřením na zdanění práce v členských státech Evropské unie. Na danou problematiku nahlíží v teoretické rovině v první kapitole, a v praktické rovině, které je věnována druhá a třetí kapitola. Diplomová práce si klade za cíl analyzovat vývoj základních makro a mikro indikátorů, které úzce souvisejí s daňovým zatížením, respektive s daňovým zatížením práce, od začátku tisíciletí a zanést analyzovaná data do grafů s patřičným komentářem. Pro snazší pochopení a větší vypovídací hodnotu jsou státy Evropské unie systematicky klasifikovány do skupin podle naměřených hodnot ve všech ukazatelích v druhé kapitole, a podle data připojení k Evropské unii v kapitole třetí. Ze všech provedených analýz byla Belgie spolu s Dánskem vyhodnocena jako země s nejvyšším daňovým zatížením práce. Nejnižších hodnot dlouhodobě dosáhlo Bulharsko.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses