Význam celoživotního vzdělávání učitelů ekonomických předmětů - Hybšová, Aneta; Krpálková-Krelová, Katarína; Klvaňa, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem práce je představit problematiku jednotlivých částí celoživotního vzdělávání učitelů ekonomických předmětů. V teoretické části je popsáno profesní i další vzdělávání učitelů včetně aktuálně diskutovaných blízkých témat. Na teoretickou část navazuje diskuse výsledků realizovaného dotazníkového šetření mezi učiteli ekonomických předmětů a na jehož základě bylo ověřeno, že přístup ke vzdělávání učitelů ekonomických předmětů není jednotný, neboť mezi učiteli v praxi jsou jak aprobovaní učitelé v daném oboru, tak i neaprobovaní. Dále bylo zjištěno, že v oblasti dalšího vzdělávání mají učitelé nestejné možnosti dalšího vzdělávání. Ačkoliv chuť učitelů ekonomických předmětů dále se vzdělávat je veliká, velmi se liší témata, která učitele zajímají.
Vedoucí práce: Katarína Krpálková Krelová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses