Zdanění investičních fondů - Karásková, Veronika (2014)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu systému zdanění investičních fondů v České republice na základě komparace se systémy zdanění v Lucembursku, Německu a Irsku. V první části se věnuji analýze právní, zejména však analýze daňové úpravy investičních fondů v České republice. Zdanění je analyzováno na úrovni investičních fondů a na úrovni investorů. Druhá část práce je poté zaměřena na analýzu právní a daňové úpravy ve vybraných státech EU. Stěžejní je pak komparace daňové úpravy investičních fondů v České republice s úpravou zdanění investičních fondů ve vybraných státech, která tvoří třetí kapitolu. V závěru této kapitoly se věnuji problematice mezinárodního zdanění investičních fondů a investorů a dále také plánovaným změnám ve zdanění investičních fondů od roku 2015.