Zdanění investičních fondů - Karásková, Veronika; Vančurová, Alena, 1957-; Peroutka, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu systému zdanění investičních fondů v České republice na základě komparace se systémy zdanění v Lucembursku, Německu a Irsku. V první části se věnuji analýze právní, zejména však analýze daňové úpravy investičních fondů v České republice. Zdanění je analyzováno na úrovni investičních fondů a na úrovni investorů. Druhá část práce je poté zaměřena na analýzu právní a daňové úpravy ve vybraných státech EU. Stěžejní je pak komparace daňové úpravy investičních fondů v České republice s úpravou zdanění investičních fondů ve vybraných státech, která tvoří třetí kapitolu. V závěru této kapitoly se věnuji problematice mezinárodního zdanění investičních fondů a investorů a dále také plánovaným změnám ve zdanění investičních fondů od roku 2015.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses