Analýza kreativních klastrů ve vybraném regionu - Hykyšová, Zuzana; Martínez, Felipe; Svobodová, Ivana, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou kreativních klastrů a jejich současného stavu v České republice. První část práce popisuje na základě empirických dat kreativní průmysly a klastry v Evropě. Druhá část je věnována popisu obecných rysů kreativních průmyslů ve Velké Británii na příkladu úspěšného kreativního klastru v londýnské části Soho. Dále jsou analyzovány kreativní průmysly České republiky. Cílem analýzy je zformulovat doporučení, která by umožnila rozvinutí oblasti kreativních klastru v České republice. Přínos této práce spočívá ve vytvoření návrhů na politiku České republiky, která bude podporovat vznik kreativních klastrů. Návrhy jsou formulovány na základě komparace situace kreativních klastrů v daných zemích.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses