Finanční analýza společnosti PETROF, s.r.o. - Buriánková, Veronika (2014)
Hlavním cílem bakalářské práce je vyhodnotit ekonomickou situaci společnosti Petrof, s. r. o. v letech 2007 - 2012 a následně identifikovat její silné a slabé stránky finančního hospodaření s ohledem na konkurenci. Teoretická část práce sestává z popisu použitých metod finanční analýzy a mezipodnikového srovnání. V praktické části jsou na konkrétní čísla aplikovány metody uvedené v teoretické části, a to včetně grafického znázornění výsledků ukazatelů a komentáře. Je kladen důraz na příčiny vývoje ukazatelů. Závěr představuje shrnutí poznatků a doporučení pro uživatele finanční analýzy včetně identifikace silných a slabých stránek podniku.