KSČM a KSS - komparace programu a společenského vlivu - Šmýrová, Barbora (2014)
Práce se zabývá komparací programu a společenským vlivem komunistických stran v České a Slovenské republice. Autorka se věnuje historickému vývoji komunistických stran a režimu v Československu a pokračuje do současnosti. Hodnotí volební výsledky jednotlivých stran, srovnává jejich program a analyzuje jejich postavení na současné politické scéně jednotlivých zemí. Cílem je zjistit, proč existují rozdíly ve volebních preferencích KSČM a KSS, co mělo vliv na jejich odlišný vývoj po roce 1989 a zanalyzovat jejich potenciál v budoucím politickém spektru.