KSČM a KSS - komparace programu a společenského vlivu - Šmýrová, Barbora; Prorok, Vladimír, 1956-; Lupták, Milan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá komparací programu a společenským vlivem komunistických stran v České a Slovenské republice. Autorka se věnuje historickému vývoji komunistických stran a režimu v Československu a pokračuje do současnosti. Hodnotí volební výsledky jednotlivých stran, srovnává jejich program a analyzuje jejich postavení na současné politické scéně jednotlivých zemí. Cílem je zjistit, proč existují rozdíly ve volebních preferencích KSČM a KSS, co mělo vliv na jejich odlišný vývoj po roce 1989 a zanalyzovat jejich potenciál v budoucím politickém spektru.
Vedoucí práce: Vladimír Prorok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses