Multi-level marketing - Koldová, Jana (2014)
Bakalářská práce na téma "Multilevel marketing" se zaměřuje na charakteristiku multilevel marketingu, pyramidových schémat a jejich vzájemné porovnání. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se věnuje tématu multilevel marketingu a principům jeho fungování. Jsou vytyčeny hlavní pozitiva a negativa tohoto systému. Druhá kapitola popisuje pyramidová schémata, jejich fungování, neudržitelnost a nelegálnost. Věnuje se rovněž Ponziho schématu. V poslední kapitole jsou jednotlivé charakteristiky obou systémů shrnuty a vzájemně porovnány.