Zásada průkaznosti u vybraných účetních jednotek - Chaloupková, Jana (2014)
Předmětem bakalářské práce je vymezení zásady průkaznosti u vybraných účetních jednotek. V teoretické části se zabývá popsáním veřejného sektoru, stručně specifikuje vybrané účetní jednotky a jejich legislativní úpravu. Dále uvádí podmínky pro vedení průkazného účetnictví s důrazem na inventarizaci. Praktická část se zaměřuje na vedení účetnictví v konkrétně zvolené obci a její řešení zásady průkaznosti. Závěr praktické části stručně pojednává o elektronizaci účetnictví ve veřejné správě.