Vliv měnové reformy na československé hospodářství v padesátých letech 20. století - Slanař, Jan; Szobi, Pavel, 1983-; Chalupecký, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Měnová reforma provedená v červnu 1953 představovala významný mezník v hospodářském i sociálním vývoji Československé republiky. V práci je zpracován vývoj těchto oblastí zejména formou komparace a popisu, jejichž cílem je poukázat na měnící se vývoj zmíněných oblastí v průběhu padesátých let. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol, které problematiku řeší chronologicky počínaje rokem 1948 do provedení reformy, poté je řešena reforma samotná a následně je zpracován vývoj od roku 1953 do konce desetiletí. Výsledek ukazuje tvrdý dopad reformy na obyvatelstvo a zároveň sanaci ekonomiky, která umožnila větší růst životní úrovně podmíněný realizací méně ideologicky radikálních postupů v rozvoji hospodářství.
Vedoucí práce: Pavel Szobi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses