Plnění rozpočtu v konkrétních podmínkách obce Klenčí v časové řadě let let 2009 – 2013 - Dubová, Dagmar (2014)
Cílem práce je porovnat schválenou výši rozpočtu se skutečným plněním a zdůvodnit rozdíly, zhodnotit hospodaření obce a porovnat, zda městys hospodaří v souladu s platnými zákony a právními předpisy, které jsou pro něj závazné. Z práce plyne, že obec hospodaří v souladu se závaznými předpisy a zákony. Městys nedosahuje velkých rozdílů mezi schválenými a skutečnými hodnotami v rozpočtu a nemá výrazný prostor snížit náklady. Výši výnosů není schopna obec ovlivnit. Městys nemá vedlejší hospodářskou činnost.