Výhody založení offshore společnosti - Vlčková, Kateřina; Filipová, Vladimíra; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
V dnešní době společnosti i jedinci stále častěji vyhledávají způsoby, jimiž lze snížit daňovou povinnost. Každým rokem se proto zvyšuje zájem o daňové ráje. Založením offshore společnosti v daňovém ráji je možné docílit nižších odvodů na daně z příjmu právnických osob, jelikož tyto destinace většinou vybírají nízkou či nulovou daň z příjmu. Nízké daně z příjmu nejsou však jediný ukazatel, podle kterého by se společnosti měly o založení rozhodovat. Je nutné počítat i s dalšími náklady, které založení offshore společnosti doprovázejí. Cílem této práce je podat základní přehled o daňových rájích, jejich účelu, možnosti využití a zjistit do jaké míry jsou výhodné. Pomocí založení fiktivní společnosti v České republice a následných výpočtů daňové povinnosti v daňových rájích budou zjištěny rozdíly v daňové povinnosti mezi jednotlivými zeměmi. Sledovanými zeměmi jsou Lucembursko, Kypr, Britské Panenské ostrovy, Seychely a Bermudské ostrovy. Na základě výsledných výpočtu bude stanoveno, za jakých podmínek, je založení společnosti v daňovém ráji výhodné.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses