Politické a ekonomické okolnosti Bostonského pití čaje (1773) - Jozífková, Tereza (2014)
Bakalářská práce se věnuje tématu Bostonského pití čaje, protestní akci kolonií proti Velké Británii z prosince 1773. Nabízí vhled do problematiky vzniku severoamerických kolonií a jejich sporů s Velkou Británií. Neshody jsou popisovány z ekonomického, politického a náboženského hlediska. Autorka podrobně popisuje a analyzuje Bostonské pití čaje, které potom dává do souvislosti jak s tehdejšími událostmi (např. vznikem Spojených států), tak se současnými (hnutí Tea Party). Práce dochází k závěru, že šlo o významnou událost, hlavně svým načasováním, umístěním a britskou reakcí na ni.