Politické a ekonomické okolnosti Bostonského pití čaje (1773) - Jozífková, Tereza; Soukup, Jaromír, 1977-; Tajovský, Ladislav, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se věnuje tématu Bostonského pití čaje, protestní akci kolonií proti Velké Británii z prosince 1773. Nabízí vhled do problematiky vzniku severoamerických kolonií a jejich sporů s Velkou Británií. Neshody jsou popisovány z ekonomického, politického a náboženského hlediska. Autorka podrobně popisuje a analyzuje Bostonské pití čaje, které potom dává do souvislosti jak s tehdejšími událostmi (např. vznikem Spojených států), tak se současnými (hnutí Tea Party). Práce dochází k závěru, že šlo o významnou událost, hlavně svým načasováním, umístěním a britskou reakcí na ni.
Vedoucí práce: Jaromír Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses