Finanční analýza společnosti TESS CZ spol. s r.o. - Kalous, Jiří (2014)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci podniku TESS CZ spol. s r.o. mezi lety 2008 až 2012. Práce se skládá ze dvou částí, a to z teoretické, ve které je obecně pojednáno o finanční analýze podniku, o jejím účelu, nástrojích a metodách, a praktické části. V praktické části jsou jednotlivé metody finanční analýzy aplikovány na zvolený podnik, jedná se o vertikální a horizontální analýzu, bilanční pravidla, analýzu poměrových ukazatelů, analýzu čistého pracovního kapitálu, bonitní a bankrotní modely, ekonomickou přidanou hodnotu - EVA a mezipodnikové srovnání. V závěru jsou uvedeny nejdůležitější poznatky z provedené analýzy.