Cizí měna v účetnictví - Zelenková, Markéta; Jirásková, Simona; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce je shrnout základní pravidla pro správný přepočet a zaúčtování cizoměnových transakcí a tím i spojených kurzových rozdílů v českém účetnictví. Smyslem je představit jednotlivé účetní případy od těch nejjednodušších až po komplikované účetní otázky, které jsou řešeny pomocí Interpretací Národní účetní rady. Díky úzké provázanosti účetnictví a daně z příjmů právnických osob a také z důvodu několikaleté kauzy o nerealizovaných kurzových rozdílech jako položky vstupující do základu daně z příjmu právnických osob, je poslední kapitola věnována právě této dani. Veškeré údaje uvedené v následujícím textu vyplývají z platné legislativy, a tak se čtenáři nemusí obávat postupovat dle zmíněných závěrů a doporučení i v běžné účetní praxi. Pro lepší názornost nechybí ani řešené příklady, které jsou součástí jednotlivých kapitol.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses