Možnosti budoucího směřování českého důchodového systému ve světle penzijní reformy na Slovensku - Žampach, Martin; Prachař, Ondřej; Strnad, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce analyzuje dopady reforem českého penzijního systému. Zabývá se vývojem a současným stavem pilířů důchodového zabezpečení České a Slovenské republiky, které v posledních letech prochází významnými změnami. Zaměřuje se především na druhý pilíř, který měl obnovit dlouhodobou udržitelnost sníženou z důvodu probíhajících demografických změn. Pilíř se přesto nesetkal v České republice na rozdíl od Slovenské republiky s požadovaným zájmem ze strany občanů. Hlavním cílem je navrhnout řešení, jak zajistit dlouhodobou udržitelnost prvního pilíře a motivovat občany vstoupit do pilíře druhého. Řešením je provádět další parametrické úpravy průběžného systému. Druhý pilíř nastavit povinný s možností vystoupit po určité době, zapojit zaměstnavatele, rozšířit možnosti výplat a zvýšit informovanost ze strany vlády. K tomuto cíli práce využívá metody analýzy a komparace českého a slovenského penzijního systému.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses