Zdanění spotřeby v EU a Jižní Americe - Švecová, Klára; Kubátová, Květa, 1952-; Čuříková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Obsahem této diplomové práce je analýza systémů zdanění spotřeby v Evropské unii a v Jižní Americe. Hlavním cílem práce je ověřit hypotézu, že v méně vyspělých zemích světa - konkrétně v Jižní Americe, je podíl spotřebních daní na výnosech daní vyšší než v zemích EU. Hypotéza je ověřována na základě porovnání struktury celkových daňových výnosů a spotřebních daní v EU a v Jižní Americe. Práce dále popisuje zdanění spotřeby a harmonizaci spotřebních daní v obou oblastech a způsoby boje proti daňovým únikům využívané v porovnávaných oblastech.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses