Rekodifikace civilního práva v České republice z pohledu účetnictví a daní - Kourová, Miroslava; Jirásková, Simona; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Práce pojednává o změnách v účetnictví a daních v důsledku rekodifikace civilního práva v České republice. Cílem práce je přiblížení a vysvětlení změn způsobených rekodifikací. Práce rozebírá nový občanský zákoník i zákon o obchodních korporacích. Uvádí terminologické změny způsobené rekodifikací, analyzuje novely zákonů a vyhlášek souvisejících s účetnictvím a daněmi a popisuje aplikaci jednotlivých změn v praxi. Práce je zakončena několika výkladovými stanovisky Komise pro aplikaci nové civilní legislativy při Ministerstvu spravedlnosti, které souvisejí s tématem práce.
Vedoucí práce: Simona Jirásková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses