Dlouhodobý hmotný majetek v rakouské účetní legislativě - Ješutová, Tereza (2014)
Bakalářská práce na téma "Dlouhodobý hmotný majetek v rakouské účetní legislativě" je složena z teoretické části, kde jsou blíže vysvětleny pojmy dlouhodobý hmotný majetek, jeho oceňování a odpisy. Dále je zde popsána regulace účetnictví v rakouské účetní legislativě s důrazem na dlouhodobý hmotný majetek. V praktické části jsou analyzovány vybrané rakouské účetní závěrky, především používané metody oceňování a odpisů a způsoby vykazování. Cílem bakalářské práce je popsat dlouhodobý hmotný majetek v rakouské účetní legislativě a v rámci toho srovnat postupy oceňování a odepisování s českou účetní legislativou. Závěr obsahuje shrnutí a krátké zhodnocení zjištěných informací k danému tématu.