Dlouhodobý hmotný majetek v rakouské účetní legislativě - Ješutová, Tereza; Skálová, Jana, 1967-; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce na téma "Dlouhodobý hmotný majetek v rakouské účetní legislativě" je složena z teoretické části, kde jsou blíže vysvětleny pojmy dlouhodobý hmotný majetek, jeho oceňování a odpisy. Dále je zde popsána regulace účetnictví v rakouské účetní legislativě s důrazem na dlouhodobý hmotný majetek. V praktické části jsou analyzovány vybrané rakouské účetní závěrky, především používané metody oceňování a odpisů a způsoby vykazování. Cílem bakalářské práce je popsat dlouhodobý hmotný majetek v rakouské účetní legislativě a v rámci toho srovnat postupy oceňování a odepisování s českou účetní legislativou. Závěr obsahuje shrnutí a krátké zhodnocení zjištěných informací k danému tématu.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses