Analýza financovania verejných vysokých škôl v ČR a SR v kontexte hospodárskej krízy - Stankovič, František; Titze, Miroslav; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Vysoké školstvo je v dnešnej spoločnosti nenahraditeľné. Predstavuje najvyšší stupeň vzdelávacej sústavy a prispieva k rozvoju vedomostnej spoločnosti. Efektívny systém financovania vysokých škôl je pre spoločnosť veľmi dôležitý. Verejné vysoké školy tvoria v ČR a SR prevažnú časť systému terciárneho vzdelávania. Vysoké školstvo v ČR a SR je podfinancované a aj keď je charakterizované ako viaczdrojové, primárnym zdrojom ostávajú financie z verejných zdrojov. Pri ich prideľovaní zohrávajú čoraz väčšiu úlohu kvalitatívne ukazovatele. Tie narozdiel od výkonových motivujú školy k skvalitňovaniu poskytovaného vzdelávania a rozvoja vedy a výskumu, čo sa v období krízy ukázalo ako kľúčové.
Vedoucí práce: Miroslav Titze
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses