Uplatnění žen po rodičovské dovolené na současném pracovním trhu - Kučerová, Barbora; Poláková, Olga, 1944-; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Ženy po mateřské či rodičovské dovolené jsou jednou z ohrožených skupin na trhu práce. Předpokládá se jejich nižší časová flexibilita a nižší výkonnost, které plynou z očekávané péče o děti a domácnost. Cílem práce je analyzovat úroveň podpory žen na pracovním trhu se zaměřením na ženy, které se vracejí na pracovní trh po mateřské či rodičovské dovolené, a formulovat opatření, která by mohla vést ke zlepšení jejich postavení. Úvodní části pojednávají o vývoji postavení žen v české společnosti, charakteristice rizik trhu práce pro ženy s dětmi a současné podpoře žen-matek na pracovním trhu. Jádro praktické části tvoří analýza nástrojů rodinné politiky, usnadňujících návrat žen po rodičovské dovolené na trh práce, analýza podpory plynoucí z Evropské unie a podpory ze strany zaměstnavatelů v rámci společenské odpovědnosti firem. Metodou komparace je provedeno srovnání rodinné politiky České republiky s další evropskou zemí - Francií.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses