Komparace bankovních a nebankovních spotřebitelských úvěrů v ČR - Absolon, Karel (2014)
Bakalářská práce na téma Komparace bankovních a nebankovních spotřebitelských úvěrů v ČR se zabývá komparací vybraných společností jak bankovních, tak nebankovních subjektů poskytujících spotřebitelské úvěry na území ČR. V metodologické části je nastíněna problematika tématu týkajícího se žádosti, počínaje uzavřením spotřebitelského úvěru. V praktické části se práce orientuje na srovnání spotřebitelských úvěrů, které je provedeno vzhledem k určitým požadavkům potencionálního klienta, který se aktivně zajímá o nabídky spotřebitelských úvěrů určitých společností. Důraz je kladen na výběr takového spotřebitelského úvěru, který je pro potencionálního klienta nejpřijatelnější a nejlevnější variantou. V závěru je pak nastíněno konečné srovnání vybraných a zkoumaných bankovních a nebankovních společností a jejich úvěrových produktů a doporučení případným žadatelům o spotřebitelský úvěr.