Řízení kreditního rizika z pohledu banky a družstevní záložny - Jeřábek, Michal (2014)
Diplomová práce se zabývá komparací banky a družstevní záložny se zaměřením na komparaci v oblasti přístupu k řízení kreditního rizika. U obou institucí je na základě agregovaných dat analyzováno postavení v rámci českého finančního trhu, kapitálová přiměřenost, likvidita aktiv, kvalita úvěrového portfolia a další stěžejní ukazatele solventnosti a finanční stability. V závěrečné části práce jsou analyzovány příčiny selhání následujících družstevních záložen: Metropolitní spořitelní družstvo, UNIBON -- spořitelní a úvěrní družstvo a WPB Capital, spořitelní družstvo.