Řízení kreditního rizika z pohledu banky a družstevní záložny - Jeřábek, Michal; Málek, Jiří, 1953-; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá komparací banky a družstevní záložny se zaměřením na komparaci v oblasti přístupu k řízení kreditního rizika. U obou institucí je na základě agregovaných dat analyzováno postavení v rámci českého finančního trhu, kapitálová přiměřenost, likvidita aktiv, kvalita úvěrového portfolia a další stěžejní ukazatele solventnosti a finanční stability. V závěrečné části práce jsou analyzovány příčiny selhání následujících družstevních záložen: Metropolitní spořitelní družstvo, UNIBON -- spořitelní a úvěrní družstvo a WPB Capital, spořitelní družstvo.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses