Analýza daňových úniků v České republice - Foltysová, Nikol; Finardi, Savina; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalářská práce se zabývá daňovými úniky v oblasti všech daní v tuzemsku. Práce je rozdělena na teoretickou a analytickou část. V první části je nastíněna problematika úniků a stínové ekonomiky jako takové, způsob měření úniků a charakteristika daňových nedoplatků. Druhá část je zaměřena na praktické příklady a jejich dopady. Dále je zde nastíněn boj proti daňovým únikům se zaměřením na zhodnocení jeho účinnosti. Závěr práce je věnován slovenskému daňovému opatření proti únikům a jeho možné aplikaci do českého zákona. Cílem práce je zjistit, jak co nejúčinněji zabránit těm daňovým únikům, které jsou v České republice prováděny nejčastěji, a jak zabezpečit, aby tyto významné částky skončily v rukou státu.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses