Mikropojištění - Korčáková, Eva (2014)
Bakalářská práce se zabývá mikropojištěním jako segmentem mikrofinancí. Cílem této práce je seznámit čtenáře se základními aspekty tohoto oboru. Proto je práce rozčleněna do 5 kapitol, ze kterých se každá věnuje jinému aspektu mikropojištění. První kapitola mikropojištění fakticky zařadí do segmentu mikrofinancí a stručně objasňuje genezi těchto oborů. Druhá kapitola se věnuje mikrofinančním institucím a dalším organizacím, které se touto problematikou zabývají. Třetí kapitola hodnotí modely poskytování mikropojištění. Další kapitola objasňuje základní mikropojistné produkty. Poslední kapitola se věnuje současnému vývoji mikropojištění ve světě a ve třech specifických státech -- Indii, Keni a Haiti.