Účetní a daňové implikace vybraných vlastnických transakcí ve společnosti s ručením omezeným - Tomanová, Tereza (2014)
Tato bakalářská práce zobrazuje účetní a daňové dopady vybraných vlastnických transakcí ve společnosti s ručením omezeným. Každá ze zvolených vlastnických transakcí je také charakterizována z právního pohledu. Pro tuto práci byly vybrány následující vlastnické transakce: převod podílu na společnosti, vklad obchodního závodu do již existující společnosti jako zástupce majetkové akvizice, zánik účasti společníka ve společnosti s nárokem na vypořádání a zrušení společnosti s likvidací. Jednotlivé kapitoly postupně rozebírají tyto transakce jak po teoretické, tak i po praktické stránce.