Účetní a daňové implikace vybraných vlastnických transakcí ve společnosti s ručením omezeným - Tomanová, Tereza; Trnka, Michal; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce zobrazuje účetní a daňové dopady vybraných vlastnických transakcí ve společnosti s ručením omezeným. Každá ze zvolených vlastnických transakcí je také charakterizována z právního pohledu. Pro tuto práci byly vybrány následující vlastnické transakce: převod podílu na společnosti, vklad obchodního závodu do již existující společnosti jako zástupce majetkové akvizice, zánik účasti společníka ve společnosti s nárokem na vypořádání a zrušení společnosti s likvidací. Jednotlivé kapitoly postupně rozebírají tyto transakce jak po teoretické, tak i po praktické stránce.
Vedoucí práce: Michal Trnka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses