Ekonomika sportovního zařízení - Dobrovolná, Anna; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Petr, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Sportcentrum Račice, a.s. je známým sportovním areálem pro veslování, rychlostní kanoistiku i další sporty, přesto má ale meziročně kolísavý hospodářský výsledek. Cílem této práce je identifikovat příčiny jeho ziskovosti či ztrátovosti ve sledovaných obdobích let 2008 až 2012. Pomocí nástrojů finanční analýzy, která umožňuje zkoumat hospodářské výsledky a jejich vývojové trendy, jsou zhodnoceny jeho ekonomické ukazatele. Výsledky analýzy ukazují, že ziskovost Sportcentra Račice, a.s. závisí především na organizování velkých mezinárodních akcí, o jejichž pořádání je v evropském i světovém měřítku veden výrazný konkurenční boj. Z tohoto důvodu jsou na základě provedené SWOT analýzy navrženy možnosti využití sportovního zařízení k provozování dalších aktivit, které by mohly zlepšit jeho ekonomiku.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses