Důsledky stárnutí obyvatelstva v oblasti financování důchodového systému - Novotná, Veronika; Fiala, Tomáš, 1953-; Miskolczi, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce popisuje důchodový systém v České republice. Na základě dosavadního demografického vývoje a demografických prognóz populace v České republice do budoucna se snaží analyzovat financování důchodového systému. Analýza je prováděna hlavně v závislosti na stárnutí populace, které již několik desítek let probíhá a bude pokračovat. Součástí práce jsou také jiné návrhy na změnu důchodového systému a průběh důchodových reforem ve vybraných zemích a jejich zhodnocení vzhledem k České republice. V závěru práce je popsáno výsledné zhodnocení celé analýzy a navrhované změny.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses