Analýza vývoje DPH v ČR v letech 2004-2012 a jeho dopad na praxi - Kuchynková, Tereza (2014)
Tématem diplomové práce je analýza vývoje legislativy DPH v ČR v letech 2004 --2012 s vyhodnocením dopadů změn v legislativě na praxi. Diplomová práce je strukturovaná do čtyř částí. První část se věnuje obecným poznatkům o DPH ze současné daňové teorie. Další část pojednává o harmonizaci DPH v rámci EU, přičemž je zahrnuta i tzv. Zelená kniha o budoucnosti DPH. Třetí část pak zachycuje konstrukci DPH před a po vstupu do Evropské unie a uvádí nejdůležitější novely z let 2004 -- 2012. Poslední část se věnuje praktickým problémům spojeným s novelami DPH, je zde uveden přehled veškerých tiskopisů k DPH a na příkladu z autorčiny praxe rozebrán režim přenesené daňové povinnosti ve stavebnictví.