Daňové úniky u daně z příjmů právnických osob - Kůta, Milan (2014)
Diplomová práce se zabývá daňovými úniky v současné nevyhnutelné konsolidaci veřejných financí. Cílem práce je analyzovat daňové úniky u daně z příjmu právnických osob. Tato práce je vytvořena za pomoci odborné literatury, právních přepisů a soudní judikatury. Pro odhad byl použit koncept daňové mezery, který vychází z porovnání výnosu daně, kterého by v dané ekonomice teoreticky mohlo být dosaženo, se skutečnou výší daňového inkasa.