Daňové úniky u daně z příjmů právnických osob - Kůta, Milan; Vítek, Leoš, 1970-; Moravcová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá daňovými úniky v současné nevyhnutelné konsolidaci veřejných financí. Cílem práce je analyzovat daňové úniky u daně z příjmu právnických osob. Tato práce je vytvořena za pomoci odborné literatury, právních přepisů a soudní judikatury. Pro odhad byl použit koncept daňové mezery, který vychází z porovnání výnosu daně, kterého by v dané ekonomice teoreticky mohlo být dosaženo, se skutečnou výší daňového inkasa.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses