Zvláštnosti podnikania vo farmaceutickom priemysle - Litva, Dušan; Hartman, Ladislav; Paterová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Táto diplomová práca sa zaoberá špecifikami v oblasti podnikania na farmaceutickom trhu. Na základe teoretických poznatkov z oblasti farmácie a ekonómie a ich syntézou popisuje najvýraznejšie rozdiely v porovnaní s tradičnými priemyselnými odvetviami. Cieľom práce bolo vytvoriť ucelený obraz o farmaceutickom trhu, jeho vývoji a trendoch a prispôsobenie sa podnikateľských subjektov tomuto vysoko rizikovému a volatilnému prostrediu v súlade so zákonnými a legislatívnymi normami štátnych a európskych autorít. Rovnako tak bol cieľ práce súbor odporúčaní pre firmy pôsobiace na tomto trhu. K splneniu cieľa práce som v prvej časti popísal základnú terminológiu, teoretické poznatky súvisiace s farmaceutickým trhom, od vývoja liečivej látky, cez marketing a predaj až po samotnú farmakovigilanciu. V ďalšej časti boli na základe prípadových štúdií vybraných spoločností bližšie špecifikované jednotlivé kroky k riešeniu najčastejšie sa vyskytujúcich problémov. Vlastný prínos práce spočíval v odbornom spracovaní problematiky a vo výbere parametrov a kritérií, ktoré najväčšou mierou ovplyvňujú časový aspekt a kapitálovú náročnosť realizácie výskumných a vývojových projektov a zmiernení ich negatívnych vplyvov.
Vedoucí práce: Ladislav Hartman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses