Analýza rozpočtu a jeho plnění v časové řadě let 2010 - 2013 v konkrétních podmínkách města Chomutov - Řápková, Michaela (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou rozpočtového hospodaření obcí se zaměřením na analýzu a plnění rozpočtu města Chomutova v letech 2010 - 2013. Teoretická část práce se zabývá rozpočtem, jeho strukturou a tříděním dle rozpočtové skladby, a jednotlivými fázemi rozpočtového procesu. Praktická část je zaměřena na plnění rozpočtu příjmů a výdajů, tvorbu a čerpání fondů, a celkové zhodnocení rozpočtového hospodaření včetně financování města Chomutova ve sledovaném období.