Analýza výkonnosti vybraných subjektů kolektivního investování v ČR - Ermakova, Yuliya (2014)
Práce se věnuje problematice českého kolektivního investování. Cílem diplomové práce je porovnání dvou stanovených skupin vybraných podílových fondů z hlediska jejich výkonnosti zohledňující také riziko a poplatkovou náročnost těchto fondů. První část práce popisuje podstatu kolektivního investování v České republice, vývoj, subjekty a současnou situaci tohoto odvětví. Druhá část uvádí základní metody a ukazatele měření výkonnosti fondů. Poslední část se zaměřuje přímo na analýzu výkonnosti vybraných skupin podílových fondů. První skupina je orientována na maximální zhodnocení vložených prostředků, druhá na jejich bezpečnost. Tato práce umožňuje lépe se orientovat na trhu kolektivního investování a pomáhá investorovi při výběru vhodného podílového fondu.