Bank of England z pohľadu finančnej stability - Boháčik, Ján (2014)
Bakalárska práca sa zaoberá témou finančnej stability na príklade Bank of England. Jej cieľom je zachytenie celého procesu dosahovania finančnej stability, s dôrazom na správy o finančnej stabilite. V teoretickej časti je zachytený pôvod tohto cieľa centrálnych bánk a jeho zmysel pre finančný systém v nadväznosti na existenciu systémového rizika. Ďalej sa venuje vzťahu finančnej stability a usporiadania regulačných a dohľadových orgánov, a tiež jej významu pre stabilitu menovú. Základom práce je téma vyhodnocovania finančnej stability, kde sa pozornosť kladie predovšetkým na správy o finančnej stabilite, ich aspektom a vývoju v čase. Spracovaná je i problematika záťažových testov a načrtnuté sú i základné opatrenia majúce za úlohu znížiť úroveň systémového rizika. Práca zachytáva i reformu v oblasti regulácie a dohľadu nad finančnými trhmi, ktorá prebehla v roku 2013.