Bank of England z pohľadu finančnej stability - Boháčik, Ján; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Bakalárska práca sa zaoberá témou finančnej stability na príklade Bank of England. Jej cieľom je zachytenie celého procesu dosahovania finančnej stability, s dôrazom na správy o finančnej stabilite. V teoretickej časti je zachytený pôvod tohto cieľa centrálnych bánk a jeho zmysel pre finančný systém v nadväznosti na existenciu systémového rizika. Ďalej sa venuje vzťahu finančnej stability a usporiadania regulačných a dohľadových orgánov, a tiež jej významu pre stabilitu menovú. Základom práce je téma vyhodnocovania finančnej stability, kde sa pozornosť kladie predovšetkým na správy o finančnej stabilite, ich aspektom a vývoju v čase. Spracovaná je i problematika záťažových testov a načrtnuté sú i základné opatrenia majúce za úlohu znížiť úroveň systémového rizika. Práca zachytáva i reformu v oblasti regulácie a dohľadu nad finančnými trhmi, ktorá prebehla v roku 2013.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses